URNEBESNI SNIMAK SA PROTESTA U NEMAČKOJ: Policajci se zaglavili u blatu, bili na korak od "spasa" kada je prileteo monah (VIDEO)

Novosti online

15. 01. 2023. u 19:08

NEMAČKA policija već danima muku muči sa demonstrantima u selu Licerat, koji se protive eksploataciji uglja i iseljavanju stanovništva.

УРНЕБЕСНИ СНИМАК СА ПРОТЕСТА У НЕМАЧКОЈ: Полицајци се заглавили у блату, били на корак од спаса када је прилетео монах (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk/Borbeni Efektivi

Jedan snimak objavljen na Tviteru izazvao je urnebesne reakcije korisnika te društvene mreže i dobio više od 14.3 miliona pregleda samo na toj platformi.

Na snimku se vide oklopljeni nemački policajci koji su se zaglavili u blatu, i bezuspešno pokušavaju da izvuku sebe i svoje kolege iz haosa.

U jednom trenutku se pojavljuje i čovek obučen kao monah koji gura policajca na zemlju.

Prošle srede snage bezbednosti počele su čišćenje Licerata, koji se nalazi u Severnoj Rajni-Vestfaliji.

Policija je koristila vodene topove, biber sprej i pendreke kako bi sprečila demonstrante da uđu u ograđeno selo i priđu kamenolomu, pišu nemački mediji.

Policija je brzo rasterala demonstrante, ali su dvojica aktivista juče bili u tunelu na teritoriji sela. Oni su bezbedni, ali odbijaju da napuste sklonište.

Hiljade demonstranata marširalo je juče prema Liceratu, a pridružila im se i švedska aktivistkinja za zaštitu životne sredine Greta Tunberg.

Prema rečima organizatora, u akciji je učestvovalo oko 35.000 ljudi. Policija je procenila broj na 8-10 hiljada ljudi.

BONUS VIDEO: RUSI PONOVO VOZE "MOSKVIČ" - Novi model legendarnog brenda u prodaji u salonima u Moskvi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)