RUSIJA UVELA NOVE SANKCIJE LONDONU Na spisku 35 ljudi! Ministarstvo: Upozorili smo vas da nećemo ostati bez odgovora

Novosti online

12. 01. 2023. u 11:08

RUSIJA je uvela sankcije protiv 35 predstavnika Velike Britanije, među kojima su ministri, članovi bezbednosnih agencija i novinari, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

РУСИЈА УВЕЛА НОВЕ САНКЦИЈЕ ЛОНДОНУ На списку 35 људи! Министарство: Упозорили смо вас да нећемо остати без одговора

Foto D. Dozet

- U vezi sa antiruskim kursom britanske vlade, koja nastavlja da aktivno primenjuje mehanizam personalnih sankcija i vodi intenzivnu propagandnu kampanju za diskreditaciju naše zemlje i njeno izolovanje na međunarodnoj areni, odlučeno je da se dodatno uključi na rusku stop-listu niz članova Vlade, predstavnika bezbednosnih agencija i novinarskog kora Ujedinjenog Kraljevstva (ukupno 35 ljudi), saopštila je ruska diplomatska služba.

Kako napominju u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, London, namerno odbijajući konstruktivan dijalog, „nastavlja liniju konfrontacije, u saradnji sa Vašingtonom, širi lažne informacije o Rusiji, podstiče rusofobiju“.

- Primorani smo da podsetimo da neprijateljske akcije i agresivna retorika britanskih zvaničnika neće ostati bez adekvatnog odgovora, a podrška neonacističkom režimu u Kijevu će skupo koštati njegove zapadne gospodare. Istorija uči da ne mogu svi da sagledaju očigledne činjenice, naglašeno je u MIP-u.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)