HAOS U MEKSIKU POSLE HAPŠENJA EL ČAPOVOG SINA: Ubijeni bezbednjaci, napadnut aerodrom (VIDEO)

Novosti online

06. 01. 2023. u 08:12

TROJICA pripadnika snaga bezbednosti ubijena su u sukobima u državi Sinaloa nakon hapšenja sina ozloglašenog meksičkog narko-bosa El Čapa.

ХАОС У МЕКСИКУ ПОСЛЕ ХАПШЕЊА ЕЛ ЧАПОВОГ СИНА: Убијени безбедњаци, нападнут аеродром (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Ovidio Guzman Lopez, koji kaže za sebe da je lider bivšeg kartela svog oca, uhapšen je u Kulijakanu i prebačen u Meksiko Siti.

Besni članovi bande postavili su blokade, zapalili vozila i napali lokalni aerodrom nakon njegovog hapšenja, javlja Bi-Bi-Si.

Dva aviona su napadnuta, jedan dok se pripremao da poleti, dok je više od 100 letova otkazano na tri aerodroma u Sinaloi.

Trup aviona koji je trebalo da leti iz Kulijakana za Meksiko Siti pogođen je u četvrtak ujutro dok se pripremao za poletanje, saopštila je meksička avio-kompanija Aeromexico.

Niko od putnika ili posade nije povređen, dodala je kompanija. Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama čini se da prikazuje putnike kako čuče i savijaju se na svojim sedištima.

Državni guverner rekao je ranije da je 18 ljudi primljeno u bolnicu.

Na snimcima na društvenim mrežama vidi se kako zapaljeni autobusi blokiraju puteve u Kulijakanu.

Guzman Lopez, sin narko-bosa Hoakina El Čapa Guzmana, optužen je da je predvodio frakciju ozloglašenog kartela svog oca Sinaloa, rekao je ministar odbrane Luis Kresensio Sandoval.

To je jedna od najvećih organizacija za trgovinu drogom na svetu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave