KIM OTVORENO PRETI: Naše nuklearne snage spremne su i za "drugačiju" misiju od odbrambene - cela Južna Koreja nam je na dometu

Tanjug

01. 01. 2023. u 09:32

SEVERNOKOREJKSI lider Kim Džong Un izjavio je da su nuklearne snage Severne Koreje spremne da izvrše "drugačiju“ misiju, koja više neće biti odbrambena, dodajući da je struktura međunarodnih odnosa prešla na "novi hladni rat“, prenosi RIA Novosti pozivajući se na severnokorejsku agenciju KCNA.

КИМ ОТВОРЕНО ПРЕТИ: Наше нуклеарне снаге спремне су и за другачију мисију од одбрамбене - цела Јужна Кореја нам је на домету

Foto AP

Kim Džong Un je to rekao u izveštaju na šestom plenumu Centralnog komiteta Radničke partije Koreje, koji je održan od 26. do 31. decembra. 

- U izveštaju je naglašen značaj jačanja nuklearnih snaga i ukazano da naše nuklearne snage smatraju odvraćanje od rata i zaštitu mira i stabilnosti svojom primarnom misijom, ali da će u slučaju neuspeha politike odvraćanja one odlučno sprovesti drugu misiju, koja će, očigledno, biti ne odbrana, već drugačija misija - navodi  KCNA.

Severnokorejski lider je takođe naredio "u okviru strategije zemlje za jačanje nuklearnih snaga, razvoj novog interkontinentalnog balističkog raketnog sistema sa mogućnošću „hitnog“ nuklearnog uzvratnog udara, kako bi pouzdano bili zaštićeni dostojanstvo, suverenitet i opstanak Severne Koreje.

Kim je takođe rekao da projektili iz novih raketnih sistema od 600 milimetara mogu da nose taktičko nuklearno oružje i da im je cela Južna Koreja u dometu.

Severnokorejski lider je naveo i da je potrebno povećati broj nuklearnih bojevih glava kojima raspolaže Severna Koreja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)