RASTE BROJ NASTRADALIH U ŠPANIJI: Još se istražuje uzrok sletanja autobusa u reku

Novosti online

26. 12. 2022. u 19:11

SEDAM ljudi je poginulo, a dvoje je povređeno nakon što je putnički autobus sleteo sa mosta i upao u reku na severozapadu Španije, saopštile su danas hitne službe.

РАСТЕ БРОЈ НАСТРАДАЛИХ У ШПАНИЈИ: Још се истражује узрок слетања аутобуса у реку

Foto: Printskrin/Jutjub/Global News

Dvoje preživelih - 63-godišnjeg vozača vozila i saputnicu - vatrogasci su užetom izvukli iz reke pa su sa različitim stepenima povreda prebačeni u obližnje bolnice, prenosi Index.hr.

Test vozača na alkohol i droge bio je negativan, rekao je portparol policije za Reuters i dodao da je operacija potrage i spašavanja oko mosta sada završena, dok inženjeri pokušavaju da pronađu način da sigurno izvuku olupinu autobusa iz reke Lerez.

Kako javljaju lokalni mediji, prvo je objavljeno da je šest osoba poginulo, ali naknadno je stigla informacija da je u autobusu bila još jedna osoba čije je telo i nađeno oko sat vremena nakon dojave.

Još se ne zna kako je došlo do nesreće

Autobus kompanije Monbus putovao je između gradova Lugo i Vigo pa je iz za sada nerazjašnjenih razloga sleteo sa puta i oko 21:30 po lokalnom vremenu s mosta pao u vodu.

Spasilačke ekipe tokom noći morale su da prekinu operaciju na gotovo dva sata zbog loših vremenskih uslova i stanja na terenu pre nego što su je nastavili danas ujutru.

BONUS VIDEO: HERSON PONOVO NA METI: Troje poginulih i 15 povređenih u poslednjem granatiranju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo