BELA KUĆA TVRDI: Moskva nije spremna za pregovore sa Kijevom

Novosti onlajn

22. 12. 2022. u 21:10

SJEDINjENE Američke Države smatraju da rusko rukovodstvo nije spremno za pregovore o rešavanju sukoba u Ukrajini, izjavio je koordinator strateških komunikacija Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi.

БЕЛА КУЋА ТВРДИ: Москва није спремна за преговоре са Кијевом

Foto AP

- On (predsednik Rusije Vladimir Putin) nije pokazao apsolutno nikakvu spremnost za pregovore, nego upravo suprotno - rekao je Kirbi.

Istovremeno je dodao da američki predsednik Džo Bajden trenutno nema u planu da se sastane sa ruskim liderom.

- Sada, nažalost, ne postoji nikakva mogućnost za ozbiljne pregovore sa Putinom - precizirao je Kirbi.

On je takođe poručio da će SAD nastaviti da pružaju pomoć Ukrajini u sferi bezbednosti.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da Rusija nikada nije odbijala da pregovara sa Ukrajinom, te da zapravo Kijev nije želeo dijalog.

Senat usvojio amandman o imovini ruskih biznismena

Američki Senat izglasao je da se u nacrt budžeta unese amandman koji omogućava konfiskovanje zamrznute imovine biznismena iz Rusije u korist Ukrajine.

- Senat je usvojio amandman broj 6596 o Ukrajini na osnovu rezultata glasanja - saopštila je pres-služba Senata na Tviteru.

Amandman je predložio republikanac Lindzi Grem. On predviđa konfiskovanje i prodaju imovine ruskih biznismena i korišćenje dobijenih sredstava za pomoć Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)