U SVOM STILU: Trampov odgovor na preporuku da se protiv njega podigne optužnica

Novosti online

20. 12. 2022. u 10:59

KOMISIJA Predstavničkog doma američkog Kongresa, koja je istraživala upad u Kongres 6. januara 2021. godine, preporučila je Sekretarijatu za pravosuđe podizanje optužnice protiv Donalda Trampa.

У СВОМ СТИЛУ: Трампов одговор на препоруку да се против њега подигне оптужница

Foto AP

Bivši predsednik SAD je tu preporuku odbacio, nazivajući je lovom na veštice.

Tramp, koji je prošlog meseca najavio kandidaturu za predsedničke izbore 2024. godine, smatra da preporuka predstavlja pokušaj podrivanje njegove kampanje.

„Ljudi shvataju da Demokratski istražni biro nastoji da me spreči da se kandidujem za predsednika, jer znaju da ću da pobedim. Sve ovo oko krivičnog gonjenja, kao što je bilo i u slučaju impičmenta, predstavlja pokušaj da mene i Republikansku partiju izbace iz igre“, objavio je Tramp na platformi „Truth Social“.

Komisija, koja je jednoglasno u ponedeljak donela odluku, navela je četiri krivična dela za koja smatra da predstavljaju osnov za podizanje optužnice, a to su: opstrukcija zvaničnog postupka, zavera protiv SAD, iznošenje lažnih izjava i podsticanje i podržavanje pobune.

Tramp je dodao i da su „lažne optužbe o dešavanjima 6. januara već podnete, procesuirane i presuđene u formi obmane impičmenta broj dva“, ističući da je tada ubedljivo pobedio, preneo je RT.

Inače, ovo je prvi put u američkoj istoriji da je izglasana preporuka o pokretanju krivičnog postupka protiv bivšeg predsednika SAD.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!