SLETELI SA LITICE VISOKE 90 METARA, IMALI SAMO OGREBOTINE: Mladi par preživeo jezivu nesreću - "Videli smo drveće, zemlju i dim" (VIDEO)

Novosti online

17. 12. 2022. u 22:13

KLOI Filds i njen dečko Kristijan Zelada preživeli su nakon što su automobilom skrenuli sa kalifornijskog autoputa i sleteli sa litice u kanjon dubok 90 metara.

СЛЕТЕЛИ СА ЛИТИЦЕ ВИСОКЕ 90 МЕТАРА, ИМАЛИ САМО ОГРЕБОТИНЕ: Млади пар преживео језиву несрећу - Видели смо дрвеће, земљу и дим (ВИДЕО)

Foto: Tviter/@MontroseSAR

Par je u utorak bio na laganoj planinskoj vožnji u blizini svoje kuće u Glendejlu kada je Zelada stao da prođe još jedan automobil. U roku od nekoliko sekundi, njihovo vozilo je skrenulo na makadamski put i potom se survao u nazad sa litice duž autoputa Anđeles Forest.

- Sve što smo mogli da vidimo je drveće, zemlja i dim. Udarali smo u drveće. Onda smo osetili kotrljanje i bili smo naopačke - rekla je Fildsova.

Njihov automobil je sleteo na krov nakon što je pao sa skoro 90 metara u kanjon Manki. Prošli su samo sa ogrebotinama.

- Prva misao je bila gde je moj mobilni telefon - rekla je devojka.

Njen mobilni telefon je koristio novu tehnologiju za automatsko otkrivanje sudara i slanje SOS poziva putem satelita centru za hitne slučajeve, koji je brzo obavestio zvaničnike o nesreći i lokaciji. 

U roku od 30 minuta, zvaničnici okruga Los Anđeles uspeli su da spasu mladi par.

Helikopter specijalne službe korišćen je kako bi spasioci stigli do mesta nesreće duboko u kanjonu. Dok je helikopter lebdeo iznad glave, tim je spustio lekare i izvukao par na bezbedno korišćenjem užeta. Vlasti su objavile snimak dramatičnog spasavanja na društvenim mrežama.

- Hiperventilirao sam i plakao u isto vreme. Rekli su: "Dobro si, živ si, dobro si." Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo - rekao je Zelada.

Par je avionom prebačen u bolnicu Hantington u Pasadeni, gde su ih lekari lečili zbog manjih ogrebotina.

- Osećao sam se kao da ste na teškom treningu - zaključio je Zelada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!