RAZGOVORI O REGIONALNIM PITANJIMA: Turska pozvala Rusiju da ispuni obećanja o povlačenju terorista iz Sirije

Tanjug

10. 12. 2022. u 13:36

TURSKA i Rusija održale su u četvrtak i petak političke konsultacije u Istanbulu u čijem fokusu su bila regionalna pitanja, a tim povodom Ankara je pozvala Moskvu da "ispuni obećanja o povlačenju terorista iz Sirije"

РАЗГОВОРИ О РЕГИОНАЛНИМ ПИТАЊИМА: Турска позвала Русију да испуни обећања о повлачењу терориста из Сирије

Foto: Shutterstock/em_concepts

Delegacije na čelu sa zamenikom turskog ministra spoljnih poslova Sedatom Onalom i njegovim ruskim kolegom Sergejem Veršinjinom govorile su o bilateralnim odnosima, reformi UN, sporazumu o izvozu žitarica u Crnom moru, kao i regionalnim pitanjima kao što su Sirija, Libija i Palestina, navodi se u saopštenju turskog ministarstva spoljnih poslova, prenose agencije.

Onal je ukazao na važnost očuvanja teritorijalnog integriteta i političkog jedinstva Sirije, kao i na neophodnost postizanja političkog rješenja za tekuću krizu.

Turska je ponovila odlučnost u svojim kontraterorističkim naporima protiv terorističke grupe PKK/YPG/PYD i prenela svoje očekivanje od Rusije da ispuni odredbe memoranduma o razumevanju iz 2019. godine o teroristima PKK/YPG u Siriji, dodaje turska novinska agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave