ZBOG PROTIVZAKONITOG RIBOLOVA? Vašington predstavio nove sankcije Pegingu

Novosti online

09. 12. 2022. u 16:54

MINISTARSTVO finansija SAD predstavilo je nove sankcije Kini zbog navodne umešanosti u protivzakonit ribolov u Tihom okeanu.

ЗБОГ ПРОТИВЗАКОНИТОГ РИБОЛОВА? Вашингтон представио нове санкције Пегингу

Foto: EPA

- Kancelarija za kontrolu stranih sredstava pri Ministarstvu finansija SAD uvela je sankcije Liju Dženjuu i Sinrong Džuou, kao i mrežama kompanija koje oni kontrolišu, uključujući Ribarsku kompaniju `Dalijen oušn` d.o.o, Pomorsko preduzeće `Pingtan` d.o.o. i još šest povezanih firmi - navodi se u saopštenju Ministarstva.

U saopštenju je pomenuto 157 ribarskih plovila u vlasništvu Kine za koje su zainteresovane pomenute kompanije, pišu RIA Novosti.

Ministarstvo naglašava da su sankcije dio napora američkih vlasti da se bore protiv kršenja ljudskih prava, uključujući protiv plovila koja učestvuju u protivzakonitom ribolovu koji predstavlja pretnju po životna sredstva ribara širom sveta i podriva ekonomsku konkurentnost, državnu bezbednost i održivost ribolova u SAD.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!