PUTIN POTPISAO NOVI ZAKON: Evo šta je sve zabranjeno u Rusiji

Novosti online

05. 12. 2022. u 15:13

RUSKI predsednik Vladimir Putin potpisao je zakon koji se odnosi na internet, medije, knjige, audio-vizuelne servise, kinematografiju i reklame.

ПУТИН ПОТПИСАО НОВИ ЗАКОН: Ево шта је све забрањено у Русији

Vladimir Putin, Foto AP

U skladu sa osnovnim zakonom se širi broj zabranjenih informacija koje se mogu plasirati deci, kao što su propaganda i demonstracija netradicionalnih seksualnih odnosa i (ili) koje ukazuju na prednost tih odnosa, kao i informacija koje mogu izazvati želju dece da promene pol.

Uvodi se nova podela pojmova kako bi se razjasnila značenja „demonstracija“ i „propaganda“.

Uvodi se obavezna pretplata i dodatna tehnička sredstva za zaštitu pristupa u televizijskom i radijskom sadržaju, koji je zabranjen za decu, kao i određivanje uzrasta u reklamnim materijalima tog sadržaja.

Osim toga, šire se zahtevi prema reklamama, koje ne smeju da sadrže informaciju koja demonstrira netradicionalne seksualne odnose ili ukazuju na prednost tih odnosa.

Zakonom se brani propaganda netradicionalnih se**ualnih odnosa ili ukazivanje na prednost tih odnosa, između ostalog propaganda pedofilije među Rusima, kako među odraslim tako i među nepunoletnim građanima.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (3)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu