"NE SMEMO MU DOZVOLITI DA POBEDI" Stoltenberg poručio - "NATO neće biti uvučen u Putinov rat!"

Tanjug

02. 12. 2022. u 07:19

GENERALNI sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da Severnoatlantska alijansa neće biti uvučena u Putinov rat.

НЕ СМЕМО МУ ДОЗВОЛИТИ ДА ПОБЕДИ Столтенберг поручио - НАТО неће бити увучен у Путинов рат!

foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

- Ruski nelegalni rat u Ukrajini nastavlja da seje smrt i patnju svakoga dana. Kako se pojačava zima, Rusija bombarduje ukrajinsku energetsku strukturu. Pokušavaju da smrznu i izgladne Ukrajince. Putin koristi zimu kao oružje. Ne smemo mu dozvoliti da pobedi, a NATO neće biti deo konflikta. Nećemo biti uvučeni u Putinov rat - rekao je Stoltenberg, prenosi sajt NATO.

On je dodao da ukoliko Putin pobedi, to će samo ojačati autoritativne lidere da koriste silu kako bi postigli svoje ciljeve. "To bi načinilo svet opasnijim mestom i sve nas mnogo ranjivijim. Zato je zadatak NATO-a da podrži Ukrajinu i da spreči da se rat proširi dalje. To činimo tako što šaljemo jasnu poruku Moskvi da ćemo braniti svakog našeg saveznika. Zato smo i pojačali prisustvo na istočnom kraku Alijanse", poručio je Stoltenberg.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (8)

MARIĆ, BIKOVIĆ, KOSTIĆ... Koliko su visoki naši glumci?