GENERALNI SEKRETAR NATO: Alijansa neće dozvoliti da bude uvučen u ukrajinski sukob, šaljemo naoružanje Kijevu

P. Z. S. / ria.ru

01. 12. 2022. u 17:38

NATO nije strana u sukobu u Ukrajini i neće dozvoliti da bude uvučen u ovaj sukob, rekao je generalni sekretar Jens Stoltenberg posle razgovora u Nemačkoj sa kancelarom Olafom Šolcom.

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР НАТО: Алијанса неће дозволити да буде увучен у украјински сукоб, шаљемо наоружање Кијеву

Foto Tanjug/AP


-U ovom kritičnom trenutku, naša stalna podrška Ukrajini važnija je nego ikada. NATO nije strana u sukobu. Nećemo biti uvučeni u rat, rekao je generalni sekretar.

Istovremeno, ranije je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Bukureštu nastavio da govori ne u prilog mirovnim pregovorima za rešenje u Ukrajini, već u korist nastavka aktivne vojne pomoći Kijevu.

On je rekao da NATO razgovara o mogućim isporukama PVO sistema Patriot Ukrajini, kao i efikasnijem korišćenju već isporučene opreme. Generalni sekretar alijanse je pomoć koju Zapad pruža Ukrajini nazvao „bez presedana“ i obećao da će se nastaviti „koliko god bude potrebno“.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev je zauzvrat primetio da ako NATO isporuči Kijevu komplekse Patriot zajedno sa osobljem NATO-a, oni će odmah postati legitimna meta Oružanih snaga RF.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

RUSI RASPOREĐUJU UBITAČNE RAKETE NA OSTRVU: Jačaju snage usmerene na vernog američkog saveznika, oglasio se Šojgu