MAĐARI NEDVOSMISLENO PORUČILI: "Nećemo slati oružje Ukrajini"

Tanjug

01. 12. 2022. u 17:24

MAĐARSKA se čvrsto drži stava da Ukrajini ne šalje oružje, izjavio je danas mađarski ministar odbrane Kristof Salaj-Bobrovnički i istakao da je neophodno vratiti se za pregovarački sto i što pre rešiti sukob.

МАЂАРИ НЕДВОСМИСЛЕНО ПОРУЧИЛИ: Нећемо слати оружје Украјини

FOTO: EPA

- Mađarska se nepokolebljivo pridržava svog stava da ne isporučuje oružje Ukrajini - rekao je Salaj-Bobrovnički, a prenosi agencija TASS.

Ministar odbrane je istakao da Mađarska pruža sveobuhvatnu pomoć Kijevu i podržava suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine u međunarodno priznatim granicama.

- Uz to, ozbiljno smo zabrinuti zbog mogućnosti dalje eskalacije - naveo je on i dodao da je neophodno sprečiti da NATO postane direktna strana u sukobu u Ukrajini. 

Takođe, ministar je pozvao na hitan povratak za pregovarački sto kako bi se sukob rešio.

- Pregovori spasavaju živote - zaključio je Salaj-Bobrovnički.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MODI HOĆE TREĆI MANDAT: Pravo glasa u Indiji ima 968 miliona ljudi