"BESNA TETKA URSULA..." Medvedev poručio: Ne postoji EU, to je 51. američka država

Novosti online

30. 11. 2022. u 18:18

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev nazvao je Evropsku uniju 51. državom Sjedinjenih Američkih Država nakon što je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen obrisala objavu na Tviteru o gubicima Oružanih snaga Ukrajine.

БЕСНА ТЕТКА УРСУЛА... Медведев поручио: Не постоји ЕУ, то је 51. америчка држава

Foto: AP - Alexei Nikolsky

Medvedev smatra da je "dobila packu" iz Vašingtona.

- Besna tetka Ursula je na svom tviter nalogu obavestila svet o 'gubicima od 100.000 vojnika' Oružanih snaga Ukrajine. Objava je izbrisana i uređena. Očigledno da je tetka dobila ćušku iz vašingtonskog regionalnog komiteta. Izgleda da je bilo bolno. Sve ovo izgleda krajnje ponižavajuće. Nema Evropske unije, postoji država broj 51 - napisao je Medvedev na svom VKontakte profilu.

Ranije je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen postavila objavu u kojoj se navodi da je "prema dosadašnjim procenama poginulo više od 20.000 civila i 100.000 oficira" Ukrajine.

Ursula fon der Lajen, Foto AP

Kasnije je iz pisane i video izjave šefice EK potpuno uklonjen paragraf o broju poginulih i povređenih.

Kako je portparol Evropske komisije Dana Spinat objasnila na Tviteru, izjava je bila "netačna". Procena korišćena u izjavi Fon der Lajen zasnovana je na "podacima iz spoljnih izvora" i treba da obuhvati broj i mrtvih i ranjenih vojnika.

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi