MEĐU POGINULIMA BEBA I DECA: Povećava se broj stradalih u klizištu u Italiji

Novosti onlajn

28. 11. 2022. u 08:21

KANCELARIJA prefekta Napulja izdala je saopštenje da je najmanje sedam osoba, uključujući bebu staru tri nedelje, brata (5) i sestru (11), nastradalo na južnom italijanskom ostrvu Iskija nakon što je klizište izazvano jakom kišom opustošilo gradić Kazamičola.

МЕЂУ ПОГИНУЛИМА БЕБА И ДЕЦА: Повећава се број страдалих у клизишту у Италији

Foto Tanjug/AP

Vlasti Napulja su juče potvrdile da se pet osoba i dalje vodi kao nestalo i dodale da postoji strah da su one zatrpane ispod urušene zemlje.

Preostale žrtve su roditelji bebe, lokalni stanovnik (31) i bugarski turista, preneo je AP.

Pored poginulih i nestalih, četiri osobe su povređene, a više od 160 je raseljeno.

Italijanska vlada proglasila je vanredno stanje na ostrvu Iskija na hitnoj sednici koja je održana u nedelju i izdvojila dva miliona evra za službe spasavanja i obnavljanje javnih usluga, preneo je AP.

- Vlada izražava bliskost sa građanima, gradonačelnicima i gradovima ostrva Iskije i zahvaljuje spasiocima koji tragaju za žrtvama - navodi se u saopštenju italijanske premijerke Đorđe Meloni.

Veoma jaka kiša pokrenula je u subotu pred zoru ogromno klizište sa naslagama blata i odronima koji su se survali niz padinu uzvišenja prema luci Kazamičola, rušeći sve pred sobom i odnoseći u more čitave zgrade i vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NAKON VUČIĆEVIH PITANJA MUK: Predsednik o lažnim patriotama (VIDEO)