VELIKO HAPŠENJE U BUGARSKOJ: Privedeni osumnjičeni za umešanost u teroristički napad u Istanbulu

Đ.G.

19. 11. 2022. u 12:07

PET osoba osumnjičenih za umešanost u teroristički napad u Istanbulu privedeno je u Bugarskoj, javio je kanal Nova TV . Ranije je agencija Anadolija javila da je sud u Istanbulu uhapsio 17 osumnjičenih za teroristički napad u centru grada.

ВЕЛИКО ХАПШЕЊЕ У БУГАРСКОЈ: Приведени осумњичени за умешаност у терористички напад у Истанбулу

Foto Tanjug/AP

Kako prenosi kanal, troje od pet privedenih su državljani Moldavije , a još jedan je arapskog porekla. Kako se navodi, uhapšeni su optuženi za pomaganje osumnjičenom u napadu.

Prošle nedelje popodne u pešačkoj ulici Istiklal u centru Istanbula odjeknula je eksplozija u kojoj je poginulo šest osoba, a povređena je 81. Osumnjičena za napad je privedena, priznala je da je povezana sa Radničkom partijom Kurdistana (PKK) zabranjenom u Turskoj.  

Šef turskog Ministarstva unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu saopštio je sumnje da su indicije za teroristički napad potekle iz sirijskog pograničnog grada Kobanija, a počinilac je preko grada Afrina ušao na teritoriju Turske. Soilu je u ponedeljak rekao da vlasti u njegovoj zemlji ne prihvataju saučešće američke ambasade u vezi sa napadom - prenela je RIA.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!