REPUBLIKANCI IZ DOMA ISTRAŽUJU PORODICU BAJDEN: Proveravaju da li je DŽo Bajden kompromitovan zbog sina

O. MRKIĆ

17. 11. 2022. u 23:48

REPUBLIKANSKI poslanici najavili su u četvrtak da će ispitati da li je američki predsednik Džo Bajden bio "pod stranim uticajem" preko svog sina Hantera Bajdena.

РЕПУБЛИКАНЦИ ИЗ ДОМА ИСТРАЖУЈУ ПОРОДИЦУ БАЈДЕН: Проверавају да ли је Џо Бајден компромитован због сина

Džo i Hanter Bajden / Foto AP

Predsednik Bajden se sastao sa više desetina Hanterovih stranih saradnika, uključujući izvršnog direktora ukrajinske energetske kompanije koja je zaposlila predsednikovog sina, otkrili su fajlovi sa Hanterovog laptopa, piše RT na engleskom.

Govoreći na konferenciji za novinare, član Odbora za nadzor Predstavničkog doma Džejms Komer je naveo da je porodica Bajden "procvetala i da su postali milioneri". Pozivajući se na uzbunjivače, Comer je tvrdio da su "Hanter Bajden i Džo Bajden bili uključeni u šemu da pokušaju da nateraju Kinu da kupi tečni prirodni gas".

Comer je naveo navodnu prevaru Sjedinjenih Država - utaju poreza, pranje novca, zaveru i kršenje Zakona o registraciji stranih agenata, Zakona o stranoj korupciji i Zakona o zaštiti žrtava trgovine ljudima, kao deo "širokog spektra kriminala" a u sve to optužuju porodicu Bajden u umešanost.

Ovi navodi su detaljno opisani u izveštaju objavljenom ubrzo nakon brifinga.

Poslovne poslove Hantera Bajdena u inostranstvu su ispitivali republikanci otkako je Njujork post objavio sadržaj njegovog laptopa u oktobru 2020. Imejlovi i poruke sačuvane na kompjuteru sugerišu da su Hunteru platili milione dolara kako bi se upoznali sa njegovim otac.

Fajlovi sa laptopa navodno pokazuju da se tokom jedne večere 2015. Džo Bajden sastao sa Hanterovim poslovnim saradnicima iz Kazahstana, Ukrajine i Rusije, uključujući izvršnog direktora Burisma Holdings, ukrajinske energetske kompanije koja je Hanteru plaćala 50.000 dolara mesečno od 2014. do 2018. da bude u njegovom odmoru. Sledećeg dana, izvršni direktor te firme poslao je Hanteru mejl i zahvalio mu se što je "dao priliku da upozna njegovog oca".

- Želim da budem jasan - rekao je Komer. - Ovo je istraga Džoa Bajdena i na to će se komitet usredsrediti na sledećem Kongresu.

Govoreći na istoj konferenciji za novinare, budući predsedavajući Odbora za pravosuđe Predstavničkog doma Džim Džordan rekao je da će njegov komitet istražiti navodnu politizaciju Ministarstva pravde od strane Bajdenove administracije.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom