BELA KUĆA: Bez obzira na rezultate istrage Rusija odgovorna za raketni incident u Poljskoj

Novosti online

16. 11. 2022. u 18:49

SJEDINjENE Američke Države smatraju Rusiju odgovornom za raketni incident u Poljskoj, bez obzira na rezultate istrage, saopštila je Bela kuća.

БЕЛА КУЋА: Без обзира на резултате истраге Русија одговорна за ракетни инцидент у Пољској

Foto arhiva

U saopštenju se dodaje SAD nisu videle informacije koje bi bile u suprotnosti sa preliminarnim zaključcima da je ukrajinska raketa pala na teritoriju Poljske.

Incident u Poljskoj

Poljski mediji su 15. novembra javili da su dve rakete pale u Lublinskom vojvodstvu na granici sa Ukrajinom, pri čemu su dve osobe poginule. Ministarstvo spoljnih poslova zemlje saopštilo je da je raketa koja je pala u Poljskoj ruske proizvodnje. Međutim, ova informacija nije potvrđena u SAD, a zatim je predsednik SAD Džozef Bajden saopštio da prema preliminarnim informacijama nije tačna verzija da je u pitanju ruska raketa.

Foto AP

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da tog dana nije bilo napada na ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske granice, a objavljene fotografije nekih krhotina nemaju nikakve veze sa ruskim oružjem. Fotografije objavljene u Poljskoj sa mesta incidenta u Pševodovu nedvosmisleno ukazuju da su tamo pali fragmenti rakete ukrajinskog PVO sistema S-300, istakli su u Ministarstvu.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u sredu da Alijansa nema dokaza da je pad rakete u Poljsku rezultat namernih dejstava.

sputnikportal.rs

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)