RAMA OŠTRO ODGOVORIO BRITANCIMA: "To ne odgovara činjenicama, prestanite da nas diskriminišete"

Novosti online

02. 11. 2022. u 17:15

ALBANSKI premijer Edi Rama izjavio je da je označavanje Albanaca kao uzroka kriminala u Velikoj Britaniji ne odgovara činjenicama i pozvao tu zemlju da prestane da diskriminiše Albance kako bi opravdala neuspehe svoje politike.

РАМА ОШТРО ОДГОВОРИО БРИТАНЦИМА: То не одговара чињеницама, престаните да нас дискриминишете

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Ciljanje na Albance (kao što su neki sramotno radili kada su se borili za Bregzit) kao uzroka britanskog kriminala i problema sa granicama čini laku retoriku, ali ignoriše čvrste činjenice. Ponavljati iste stvari i očekivati različite rezultate je suludo (pitajte Ajnštajna) - naveo je Rama na Tviteru, povodom izjava nekih zvaničnika Velike Britanije, koji su nedavno optužili Albance da su pripadnici kriminalnih grupa.

Rama kaže da je 70 odsto od 140.000 Albanaca koji su se preselili u Veliku Britaniju živelo u Italiji i Grčkoj, da su 1.200 njih poslovni ljudi i da Albanci u Velikoj Britaniji vredno rade i plaćaju porez. 

- Ujedinjeno Kraljevstvo bi trebalo da se bori protiv kriminalnih grupa svih nacionalnosti i da prestane da diskriminiše Albance kako bi opravdalo neuspehe politike - naveo je Rama.

Prema njegovim rečima, Albanija je članica NATO i pregovara o članstvu u EU, a takođe je sigurna zemlja porekla. 

Rama kaže da kada je Nemačka imala sličan problem, pooštrila je sopstvene sisteme, kao i da Velika Britanija može i treba da učini isto, a da ne odgovara retorikom zločina koja na kraju kažnjava nevine.

- Albanija nije bogata država i dugo je bila žrtva imperija, svoje nikada nismo imali. Dužni smo da se borimo protiv kriminala kod kuće i to činimo odlučno, blisko sarađujući i sa drugima. Spremni za bližu saradnju sa Ujedinjenim Kraljevstvom, ali činjenice su ključne. Tako je i međusobno poštovanje - zaključio je Rama.

(Kosovo Online)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)