BRITANSKI MEDIJI PRENOSE: Amerika šalje još jedan nosač aviona u Evropu

Novosti onlajn

31. 10. 2022. u 09:32

AMERIČKA grupa brodova na čelu sa nosačem aviona "Džerald Ford" stići će u Evropu sredinom novembra, piše britanski vojni list UK Defence Journal.

БРИТАНСКИ МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ: Америка шаље још један носач авиона у Европу

Foto: Mass Communication Specialist 2nd Class Ridge Leoni/U.S. Navy via AP

Kako se navodi, nosač aviona će uploviti u vojnu bazu Portsmut na jugu Engleske, a tačan datum dolaska nije saopšten.

Trenutno nema zvanične potvrde ove informacije.

U petak je, kako je saopštila pres služba Druge flote američke mornarice, "Džerald Ford" stigao u posetu luci Halifaks u Kanadi.

Trenutno se u evropskim vodama nalazi udarna grupa na čelu sa američkim nosače aviona "Džordž Buš".

"Džerald R. Ford" - američki nosač aviona, glavni brod istoimenog tipa, koji je zamenio nosače aviona klase "Nimic". On je počeo da se pravi u novembru 2009. godine, dok je porinut u maju 2017. godine. Avijaciona grupa broda ima 90 aviona, helikoptera i dronova, uključujući lovce pete generacije F-35.

(Sputnjik)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu