"POSLALI STE PREKO 100.000 VOJNIKA U EVROPU BEZ IKAKVOG RAZLOGA": Američki oficir poziva NATO da objasni svoje postupke

Novosti online

29. 10. 2022. u 19:12 >> 19:12

PENZIONISANI potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis zahtevao u svom autorskom tekstu od američkih vlasti da objasne zašto NATO, na čelu sa Vašingtonom, nastavlja da jača svoje prisustvo u istočnoj Evropi i raspoređuje trupe u blizini Ukrajine.

ПОСЛАЛИ СТЕ ПРЕКО 100.000 ВОЈНИКА У ЕВРОПУ БЕЗ ИКАКВОГ РАЗЛОГА: Амерички официр позива НАТО да објасни своје поступке

Foto: Novosti

Prema rečima autora, uprkos rečima predsednika Bajdena da SAD neće slati američke trupe da se bore protiv ruske vojske u Ukrajini, SAD su rasporedile sto hiljada vojnika u istočnoj Evropi, a američki nosač aviona izvodi vežbe na Jadranu.

Kako on kaže, niko u Vašingtonu ili Briselu se "nije ni potrudio da objasni američkom narodu zašto je to sve potrebno“, pita Dejvis.

On je kritikovao Belu kuću zbog izazivanja straha i istakao da je umešanost SAD u sukob u suprotnosti sa interesima američke nacionalne bezbednosti i da će dovesti samo do eskalacije i potencijalnog nuklearnog rata.

 -Kao što sam rekao na samom početku, u sukobu između država Rusije i Ukrajine nema ničega što bi ugrozilo našu nacionalnu bezbednost (ili bezbednost našeg NATO saveza)- zaključio je potpukovnik.

U septembru je Vladimir Putin, u obraćanju naciji, rekao da je Zapad prešao svaku liniju u svojoj antiruskoj politici. Prema njegovim rečima, korišćena je i nuklearna ucena, a visoki predstavnici zemalja NATO govore o mogućnosti i prihvatljivosti upotrebe oružja za masovno uništenje protiv Rusije.

Ranije je šef diplomatije EU Žozep Borelj, govoreći na otvaranju Evropske diplomatske akademije, obećao „snažan vojni odgovor“ Rusiji u slučaju upotrebe nuklearnog oružja u Ukrajini.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!