NJEGOV ODLAZAK PRE KRAJA SEDNICE UZNEMIRIO DUHOVE U KINI: Otkriveno zašto je Hu Đintao napustio sednicu KP (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

22. 10. 2022. u 19:07 >> 19:41

BIVŠI generalni sekretar Komunističke partije Kine Hu Đintao napustio je salu rano tokom ceremonije zatvaranja 20. Kongresa KPK u Velikoj sali naroda u Pekingu zbog lošeg zdravlja, javila je državna novinska agencija Sinhua na Tviteru.

ЊЕГОВ ОДЛАЗАК ПРЕ КРАЈА СЕДНИЦЕ УЗНЕМИРИО ДУХОВЕ У КИНИ: Откривено зашто је Ху Ђинтао напустио седницу КП (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP


Dopisnik Sinhuaneta Liu Jiaven je otkrio da je Hu Đintao insistirao da prisustvuje završnom sastanku 20. Kongresa Komunističke partije Kine uprkos tome što je trebalo neko vreme da se oporavi.

Kada se Hu Đintao nije osećao dobro, pomoćnici su ga otpratili u sobu blizu mesta sastanka, pojašnjava agencija.

Završna sednica 20. Kongresa Komunističke partije Kine održana je u subotu ujutru, prvi deo događaja, tokom kojeg je odobren novi sastav Centralnog komiteta KPK i sastav Centralne komisije za inspekciju discipline. održan iza zatvorenih vrata. Medijski radnici pušteni su u salu samo u drugom delu, kada se glasalo o usvajanju rešenja o izveštaju CK 19. CK, o izveštaju o radu 19. CK za kontrolu discipline i o amandmanima. do partijske povelje.

Foto Tanjug/AP

Hu Đintao je bio generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine od 2002. do 2012. i predsednik Narodne Republike Kine od 2003. do 2013. godine, a na obe funkcije ga je zamenio Si Đinping.

U poruci se navodi da je „sada već mnogo bolje“.

U nedelju će se održati prvi plenum CK 20. saziva. Plenum će imenovati novi sastav Politbiroa Centralnog komiteta i Stalnog komiteta Politbiroa – zapravo partijske i političke elite, koji će upravljati zemljom narednih pet godina. Očekuje se da će kineski lider Si Đinping biti izabran za treći mandat za generalnog sekretara KPK i predsednika Centralnog vojnog saveta.

BONUS VIDEO - TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona