ERDOGAN O TRAGEDIJI KOJA JE POTRESLA TURSKU: Svi zdravstveni timovi su mobilisani za našu ranjenu braću

Novosti online

15. 10. 2022. u 00:52

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan oglasio se na Tviteru nakon velike nesreće i eksplozije koja se dogodila u rudniku uglja u Bartinu, na sjeveru Turske.

ЕРДОГАН О ТРАГЕДИЈИ КОЈА ЈЕ ПОТРЕСЛА ТУРСКУ: Сви здравствени тимови су мобилисани за нашу рањену браћу

Foto: EPA

Prema poslednjim informacijama, nastradala su najmanje 22 rudara. Kako navode tamošnji mediji, zatrpano je još nekoliko desetina radnika rudnika uglja. 

- Želim Božju milost našoj braći koja su izgubila živote u eksploziji mine u četvrti Amasra u našem Bartinu, te želim izraziti saučešće njihovim porodicama. Takođe, želim brz oporavak našoj povređenoj braći. Sve naše institucije pedantno nastavljaju svoj rad na svim pitanjima vezanim uz eksploziju, a posebno traganje i spašavanje koje je započelo ubrzo nakon incidenta. Trojica naših ministara prebačena su u regiju po našem nalogu kako bi obavljali i nadzirali radove na licu mesta. Takođe sam otkazao svoj program za Dijarbakir sutra i nadam se da idem u Amasru. Koordiniraću sav posao na licu mjsta.

Svi naši zdravstveni timovi i bolnice u regiji mobilizisani su za našu ranjenu braću. Uz postojeće objekte, naše Ministarstvo zdravstva uspostavilo je jedinicu za hitne slučajeve u regiji. Naši avioni hitne pomoći spremni su za prenos naših povređenih. U vezi eksplozije pokrenuta je potrebna istraga, raspoređena su naša tri tužitelja. Istraga se nastavlja u svim svojim dimenzijama.

Treba uzeti u obzir samo izjave naših službenih institucija vezane za ovaj tužni događaj, a zlonamerne sadržaje koji sadrže provokacije i dezinformacije ne treba poštovati. Nadamo se da se gubici života neće dalje povećavati, svi naši napori idu u smeru da spasismo našu braću rudare - poručio je Erdogan.

BONUS VIDEO - ROĐENDANSKO IZDANjE NOVOSTI: U nedelju, 16. oktobra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)