ZAOŠTRAVANJE SITUACIJE NA GRANICI: Lukašenko objasnio zašto su intenzivirane kontraterorističke operacije u Belorusiji

Novosti online

14. 10. 2022. u 13:19

U REPUBLICI je doneta odluka o intenziviranju kontraterorističkih operacija zbog zaoštravanja situacije na granici republike, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

ЗАОШТРАВАЊЕ СИТУАЦИЈЕ НА ГРАНИЦИ: Лукашенко објаснио зашто су интензивиране контратерористичке операције у Белорусији

Foto: Profimedia/Sergei GAPON

Lukašenko je u Astani u intervjuu za emisiju Pavla Zarubina „Moskva. Kremlj. Putin“ prokomentarisao informacije o intenziviranom režimu sprovođenja kontraterorističkih mera u Belorusiji.

 - Režim je uveden zbog zaoštravanja situacije duž perimetra naših granica. U skladu sa dokumentima koji su kod nas predviđeni u okviru Saveza Belorusije i Rusije, zbog zaoštravanja je uveden režim povećane terorističke opasnosti - objasnio je beloruski lider.

On je dodao da su zbog zaoštravanja situacije na granicama započete procedure koje se tiču raspoređivanja savezne vojne jedinice, čiju osnovu čini beloruska vojska, a koja se već dopunjava jedinicama vojske Rusije.

 - Sve je po planu - ocenio je Lukašenko.

Prethodno je ministar inostranih poslova republike Vladimir Makej izjavio da je u Belorusiji uveden režim kontraterorističke operacije i da su bezbednosne strukture spremne da pruže otpor svakoj provokaciji susednih država.

S druge strane, beloruska državna agencija Belta saopštila je, pozivajući se na izvor u KGB države, da u republici nije uveden režim kontraterorističke operacije, ali da se „trenutno u republici izvode planirane obuke kako bi se održao visok nivo spremnosti subjekata borbe protiv terorizma za izvršavanje zadataka prema predviđenim potrebama“.

Prethodno je šef beloruskog KGB, general-potpukovnik Ivan Tertelj izjavio da Zapad pokušava da otvori drugi front kako bi odvukao resurse Rusije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

TRENUTAK KAD RAKETA POGAĐA ZGRADU: Ekskluzivan snimak iz Belgoroda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave