HITNO RAZMOTRITI ODLUKU O GASNOM HABU U TURSKOJ: Kremlj se oglasio - otkriveni sledeći koraci Putina i Erdogana

Novosti online

13. 10. 2022. u 14:05

PREDSEDNICI Rusije i Turske Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan naložili su da se detaljno i vrlo brzo prouči mogućnost uspostavljanja gasnog haba u Turskoj, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ХИТНО РАЗМОТРИТИ ОДЛУКУ О ГАСНОМ ХАБУ У ТУРСКОЈ: Кремљ се огласио - откривени следећи кораци Путина и Ердогана

Foto: Tanjug/Turkish Presidency via AP

Prema njegovim rečima, Turska je veoma pozitivno reagovala na predlog o uspostavljanju novog gasnog haba i ispoljila interesovanje za tu ideju.

Peskov je istakao da su Putin i Erdogan veoma dugo razgovarali u četiri oka, a da je jedna od tema sastanka bilo i rešavanje rusko-ukrajinskog sukoba.

Prema navodima turske državne televizije, dvojica lidera, koji su se sastali u Astani, na marginama Samita o saradnji i izgradnji poverenja u Aziji, razgovarala su oko sat i po.

Podsetimo, gasni hab u Turskoj mogao bi biti ne samo platforma za isporuke tog energenta, nego i za utvrđivanje njegove cene bez ikakve političke obojenosti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

- Mogli bismo mirno da regulišemo cene na normalnom, tržišnom nivou, bez bilo kakve političke obojenosti - rekao je Putin tokom sastanka s turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom u Astani, na marginama Samita o saradnji i izgradnji poverenja u Aziji.

Ruski lider je turskog kolegu informisao o ideji uspostavljanja gasnog haba u Turskoj, o kojoj je bilo reči na dvodnevnom skupu „Ruska energetska nedelja" u Moskvi. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

(Sputnjik)

BONUS VIDEO - OBUKA SE NASTAVLjA: Vežbe vojnika u LNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)