ĐORĐA MELONI: Nacionalni energetski interesi na prvom mestu

Tanjug

01. 10. 2022. u 22:07 >> 22:21

LIDERKA krajnje desnice Ðorđa Meloni, novoizabrana premijerka Italije, u prvom obraćanju javnosti od održavanja izbora, obećala je danas da će nacionalne interese staviti na prvo mesto u borbi protiv rastućih troškova energije.

ЂОРЂА МЕЛОНИ: Национални енергетски интереси на првом месту

Foto: Tanjug

Meloni se obratila poljoprivrednicima i proizvođačima na poljoprivrednom sajmu u Milanu nakon što je ruska kompanija Gasprom obavestila italijanskog gasnog giganta ENI da Italiji danas neće biti isporučen gas, preneo je AP.

Tokom protekle sedmice Meloni je imala niz sastanaka iza zatvorenih vrata sa saveznicima i odlazećom vladom, preneo je AP, dodajući da će Italija uskoro dobiti svoju prvu vladu krajnje desnice od Drugog svetskog rata.

Većina razgovora ticala se visokih troškova energije i odgovora EU nakon što je Nemačka objavila da će potrošiti do 200 milijardi evra pomažući potrošačima i preduzećima, odbijajući da podrži uvođenje evropske gornje granice cene gasa, što su Italija i druge zemlje tražile.

Meloni je kazala da ako njena vlada preduzme slične mere, to ne treba posmatrati kao neku populističku, nacionalističku reakciju, već kao "lucidnu" strategiju za "odbranu nacionalnih interesa kako bi se došlo do zajedničkih rešenja".

BONUS VIDEO:

SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto