RUSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Odnosi sa Vatikanom praktično zamrznuti

Novosti online

01. 10. 2022. u 20:51

ODNOSI Ruske pravoslavne crkve i Katoličke crkve su praktično zamrznuti, saopštio je šef Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Antonije za televiziju „Rusija 24“.

РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА: Односи са Ватиканом практично замрзнути

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File/AP Photo/Andrew Medichini

 - U poslednje vreme, nažalost, moram da kažem da su naši odnosi praktično zamrznuti. Moram da kažem da u ovoj fazi pojedini komentari koje čitamo i čujemo ne samo od pape, nego i većine njegovih pomoćnika, apsolutno ne doprinose pripremi tog sastanka (pape Franje i patrijarha Kirila) i našoj daljoj saradnji - kazao je mitropolit.

Iako je prethodno saopšteno da bi sastanak pape Franje i patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila mogao da se održi u Kazahstanu, gde će sredinom septembra biti održan Kongres lidera svetskih i tradicionalnih religija, mitropolit Antonije je ranije rekao  da patrijarh Kiril neće otputovati na kongres.

Po njegovim rečima, pripremu novog sastanka patrijarha i pape obustavila je vatikanska strana.

Prvobitno su razmatrali mogućnost njihovog sastanka u Jerusalimu.

BONUS VIDEO:

SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku