NAKON "IZRAELSKE RACIJE" OGLASIO SE STEJT DEPARTMENT: SAD podržavaju istragu o smrti nedužnog palestinskog dečaka

Tanjug

29. 09. 2022. u 22:28

SAD zahtevaju "temeljnu i hitnu istragu" u vezi sa današnjom smrću sedmogodišnjeg palestinskog dečaka Riana Suleimanija, nakon što su izrealske racije na okupiranoj Zapadnoj obali izazvale sukobe, izjavio je zamenik portparola Stejt departmenta Vedant Patel, prenosi agencija Rojters.

НАКОН ИЗРАЕЛСКЕ РАЦИЈЕ ОГЛАСИО СЕ СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ: САД подржавају истрагу о смрти недужног палестинског дечака

Foto: Tanjug/AP Photo

Kako navodi izrealski list Harec, citirajući dečakovog ujaka, Rian je doživeo srčani udar kada su izrealski vojnici došli da uhapse njegovu braću u njihovoj kući na Zapadnoj obali, prenosi Rojters.

Patel je, upitan o smrti dečaka, rekao da se SAD slama srce zbog smrti nedužnog palestinskog deteta.

- Podržavamo temeljnu i momentalnu istragu o okolnostima u kojima je došlo do smrti deteta - kazao je on.

Patel je ponovio molbu za smirivanje situacije na Zapadnoj obali, koju je u sredu uputio Vašington, a pre racije koja je navodno dovela do smrti dečaka.

BONUS VIDEO:

TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA: Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku