ZELENSKI SA STOLTENBERGOM: Razgovori o stanju na frontu i daljoj podršci NATO

Tanjug

27. 09. 2022. u 19:07

PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je telefonom razgovarao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom o daljoj podršci država članica NATO ukrajinskim oružanim snagama.

ЗЕЛЕНСКИ СА СТОЛТЕНБЕРГОМ: Разговори о стању на фронту и даљој подршци НАТО

foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Zelenski je zahvalio Stoltenbergu na osudi referenduma u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, koje Ukrajina i njeni zapadni saveznici nazivaju nezakonitim, preneo je Rojters.

-Razgovarali smo o aktuelnim dešavanjima na bojnom polju i daljoj podršci država članica Alijanse Oružanim snagama Ukrajine, napisao je Zelenski.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na vanrednom sastanku sa nacionalnim direktorima zemalja alijanse za naoružanje razgovarao je o popuni zaliha naoružanja osiromašenih zalihama Ukrajini, navodi se u saopštenju pres-službe alijanse.

-Na sastanku se razgovaralo o... potencijalu zemalja saveznica i zalihama municije. Generalni sekretar je pozvao da se nastavi sa popunjavanjem zaliha što je brže moguće, navodi se u dokumentu. Takođe je još jednom govorio o potrebi da se nastavi vojna i finansijska podrška Ukrajini.

On je dodao i da Evropu očekuje teška zima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri