KANADA UVODI SANKCIJE ODGOVORNIMA ZA SMRT MAHSE AMINI: Ponovo smo videli da Iran ne poštuje ljudska prava

Novosti online

27. 09. 2022. u 08:15

KANADSKI premijer Džastin Trudo poručio je da će Kanada uvesti sankcije odgovornima za smrt devojke Mahse Amini (22), uključujući pripadnike tzv. iranske moralne policije i njenom rukovodstvu.

КАНАДА УВОДИ САНКЦИЈЕ ОДГОВОРНИМА ЗА СМРТ МАХСЕ АМИНИ: Поново смо видели да Иран не поштује људска права

Foto: AP Photo/Tviter/@LeahRemini

Ponovo smo videli da Iran ne poštuje ljudska prava, a to nam pokazuje smrt Mahse Amini, rekao je Trudo i dodao da će vlada uvesti sankcije desetinama pojedinaca i organizacija, uključujući iransku tzv. policiju za moral.

Policija za moral privela je Amini prošle sedmice jer nije nosila hidžab na odgovarajući način. Devojka je iz policijskog pritvora prebačena u komi u bolnicu gde je preminula od, kako je navedeno, srčanog udara.

Njena porodica tvrdi da su Amini u policijskom kombiju pretukli pripadnici policije, a po društvenim mrežama kružile su fotografije devojke u bolnici sa uvijenom glavom i krvavim ušima.

Smrt Mahse Amini izazvala je ogromne proteste u Iranu i šire, koje policija na brutalan način pokušava da zaustavi. Više desetina ljudi je ubijeno, uključujući i 20-godišnju devojku koja je uz Amini postala simbol otpora diktaturi ajatole Hamneija i iranskih vlasti.

BONUS VIDEO:

ŽENE U IRANU: Puno je mitova, a ovako izgleda istina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?

BEZ poštovanja istorije i čuvanja sećanja na velikane koji su nas svojim besmrtnim delima u prošlosti zadužili nema ni svetle budućnosti. Vođen ovim univerzalnim životnim geslom, Belgrade Waterfront nije propustio da, podižući najmodernije naselje u Srbiji, čitavu desnu obalu Save premreži novim saobraćajnicama koje predstavljaju svojevrstan omaž slavnim istorijskim ličnostima.

23. 05. 2024. u 16:00 >> 12:26

Komentari (1)

DVE DRŽAVE SAMO ŠTO NISU ZARATILE TOKOM SEDNICE U UN: Skandalozno je da imaju saosećanja samo prema ljudima u Srebrenici