LIZ TRAS KREĆE U "OFANZIVU" NA PEKING: Šta je britanska premijerka radila na marginama Generalne skupštine UN

Novosti online

20. 09. 2022. u 22:30

BRITANSKA premijerka Liz Tras osudila je danas "provokacije Kine u vezi sa Tajvanom", na sastanku sa svojim japanskim kolegom Fumiom Kišidom u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju Dauning strita.

ЛИЗ ТРАС КРЕЋЕ У ОФАНЗИВУ НА ПЕКИНГ: Шта је британска премијерка радила на маргинама Генералне скупштине УН

Foto: AP Photo/Markus Schreiber, Pool, File/AP Photo/Pavel Golovkin, Pool

- Premijerka je osudila nedavne kineske provokacije zbog Tajvana, koji prete specijalnoj ekonomskoj zoni Japana - navodi se u saopštenju.

Trasova i Kišida su odlučili da rade zajedno kako bi se "uhvatili u koštac sa strateškom pretnjom koju predstavlja Kina".

Premijeri Ujedinjenog Kraljevstva i Japana su se složili oko važnosti zajedničkog rada demokratskih zemalja, uključujući i u okviru međunarodnih institucija kao što je G7, kako bi se ograničile ekonomske i bezbednosne pretnje od "autoritarnih režima".

Trasova se sastala i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Njujorku, i planira da iskoristi svoje prvo putovanje u inostranstvo od stupanja na dužnost obećanjem da će uložiti milijardu funti u odbranu Ukrajine od Rusije.

BONUS GALERIJA: Kineske oružane snage

BONUS VIDEO: RAKETE, AVIONI, BRODOVI - Snimci sa vojne vežbe "Istok 2022"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!