ERDOGAN POSLAO OPASNU PORUKU JERMENIMA: Turski lider u UN prvo govorio o miru na Kavkazu, pa pričao o "budalama"

Tanjug

20. 09. 2022. u 19:19

TURSKA veruje da je moguć sveobuhvatan mir između Jermenije i Azerbejdžana, izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

ЕРДОГАН ПОСЛАО ОПАСНУ ПОРУКУ ЈЕРМЕНИМА: Турски лидер у УН прво говорио о миру на Кавказу, па причао о будалама

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Verujemo da je moguće potpisati sveobuhvatni mirovni sporazum između dve zemlje što pre - rekao je Erdogan, govoreći na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, preneo je Rojters.

Jermenija i Azerbejdžan dogovorili su se prošle nedelje o prekidu vatre, čime je okončano dvodnevno nasilje povezano sa višedecenijskim sporom oko teritorije Nagorno-Karabaha.

U razmeni vatre je poginulo više od 170 vojnika, a postojala je i pretnja da se u sukob uvuku i Turska, ključni saveznik Azerbejdžana i Rusija, saveznik Jermenije.

U svom govoru, Erdogan je rekao i da će ponovno otvaranje saobraćajnih veza u regionu doprineti dobrobiti svih strana.

- Oni koji žele da pokažu moć u regionu, uprkos svom političkom i vojnom nivou koji nikada nije bio ekvivalentan našoj zemlji, prave budalu od sebe - dodao je on.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: SNIMCI DEJSTVA "GRADA" - Dejstva ruskih projektila u zoni odbrane vazdušnog prostora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)