PREKID VATRE: Jermenija i Azerbejdžan dogovorili primirje; SB UN ponovo zaseda

Novosti online

15. 09. 2022. u 07:57

JERMENIJA i Azerbejdžan dogovorili su prekid vatre koji je na snazi od srede u 20.00 časova po lokalnom vremenu, zahvaljujući međunarodnim naporima, izjavio je danas sekretar jermenskog Saveta bezbednosti Armen Grigorjan.

ПРЕКИД ВАТРЕ: Јерменија и Азербејџан договорили примирје; СБ УН поново заседа

Foto: Depositphotos/EPA

- Zahvaljujući zalaganju međunarodne zajednice, dogovorili smo prekid vatre sa Azerbejdžanom od 20 časova 14. septembra - rekao je Grigorjan za jermensku televiziju.


Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija okupiće se danas na još jednom sastanku povodom nedavne eskalacije situacije na jermensko-azerbejdžanskoj granici, saopšteno je iz UN.

Sastanak će biti održan na zahtev Jermenije, a SB UN već je u sredu na konsultacijama iza zatvorenih vrata razmatrao situaciju na granici između ove dve države, dok će današnja sednica biti javna.

Jermenija i Azerbejdžan, koji se decenijama bore oko Nagorno-Karabaha, međusobno se optužuju za započinjanje niza graničnih oružanih sukoba kasno uveče 12. septembra.

Prema rečima jermenskog premijera Nikola Pašinjana, u ovim sukobima poginulo je 105 jermenskih vojnika.

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo je da je u obnovljenim neprijateljstvima dve zemlje poginulo 50 azerbejdžanskih vojnika, navodi "TASS".

BONUS VIDEO: RUSKA MOĆ NA VOJNOJ VEŽBI "VOSTOK 2022": Pogledajte kako "bastion" uništava ciljeve na moru
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)