PREISPITATI POLITIKU SANKCIJA RUSIJI: Orbanov savetnik - Moskva je energetski gigant a EU patuljak

P. Z. S. / ria.ru

10. 09. 2022. u 18:17

SANKCIJE koje je Evropska unija uvela Rusiji nisu opravdale očekivanja, pa će verovatno biti preispitane u novoj političkoj sezoni, izjavio je politički savetnik mađarskog premijera Balaša Orbana.

ПРЕИСПИТАТИ ПОЛИТИКУ САНКЦИЈА РУСИЈИ: Орбанов саветник - Москва је енергетски гигант а ЕУ патуљак

Mađarski parlament, Foto A. Šoškić


-Evropska unija je uvela sankcije na određeno vreme, tako da će se tokom jesenje političke sezone razgovarati, između ostalog, o proceni sankcija. Ako pogledamo sebe i ceo svet, videćemo da sankcije nisu ispunile očekivanja koja su im postavljena, napisao je Orban na društvenim mrežama.

Ideja da su moguće efikasne antiruske sankcije bila je „apsurdna“, rekao je on. „U specijalizovanoj literaturi se takođe kaže da sankcije funkcionišu kada ih veliki igrač primeni protiv malog. S tim u vezi, ako pogledate energetski sektor, situacija je upravo suprotna: Rusija je energetski gigant, a Evropa patuljak“, napomenuo je političar.

Kao rezultat toga, prema Orbanu, „nije stavljen na kolena ruski energetski sektor, već Evropa“. "Zbog toga, ovu politiku treba preispitati. Ovo će biti naredna evropska politička sezona", zaključio je Orban.

Posle početka specijalne vojne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Rusiju, što je dovelo do povećanja cena struje, goriva i hrane u Evropi i SAD. Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu