ONI SU DALI SVOJE ŽIVOTE ZA RUSIJU: Putin odao počast stradalim vojnicima u prisustvu njihovih porodica

Novosti online

10. 09. 2022. u 14:53

RUSKI vojnici koji su pali tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini dali su svoje živote za Rusiju, rekao je predsednik Vladimir Putin tokom nastupa povodom Dana Moskve u subotu.

ОНИ СУ ДАЛИ СВОЈЕ ЖИВОТЕ ЗА РУСИЈУ: Путин одао почаст страдалим војницима у присуству њихових породица

Foto Tanjug/AP

On je napomenuo da događaju prisustvuju vojnici koji se bore za miran život u Donbasu, stanovnici Moskve, koji su se istakli tokom specijalne vojne operacije, i porodice boraca koji su stradali na frontu i dali svoje živote za Rusiju.


Putin je dodao da su na događaj pozvani i ugledni medicinari i nastavnici "koji su pružili medicinsku pomoć i dali ulaznice za život mnogim generacijama Moskovljana", kao i ugledne ličnosti iz sveta nauke, kulture i umetnosti, prenosi "TASS".

Dan grada Moskve je zvanični gradski događaj u Moskvi kojim se odaje počast osnivanja grada. Tradicionalno se slavi prvog ili drugog vikenda u septembru, a proslava uključuje besplatne kulturne događaje, defile i večernji vatromet.

 

BONUS VIDEO: Ruska moć na vojnoj vežbi "Vostok 2022"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo