ZAPALIO SE TRAJEKT SA 80 PUTNIKA: Obalska straža stupila u akciju, izbegnuta tragedija na Filipinima

Tanjug

27. 08. 2022. u 08:24

OBALSKA straža spasila je više od 80 putnika i članova posade trajekta koji se zapalio na Filipinima, dok se približavao luci južno od glavnog grada Manile, prenosi AP.

ЗАПАЛИО СЕ ТРАЈЕКТ СА 80 ПУТНИКА: Обалска стража ступила у акцију, избегнута трагедија на Филипинима

Foto: Philippine Coast Guard via AP

Samo dva putnika vode se i dalje kao nestala, a vlasti proveravaju da li su njih dvojica nestali ili su spašeni, ali su odmah otišli kući, a da nisu prethodno nisu obavestili zvaničnike koji su vodili potragu tokom jučerašnjeg dana, saopštila je obalska straža.

Trajekt, koji je prevozio ukupno 87 putnika i članova posade, putovao je juče iz grada Kalapan u provinciji Orijental Mindoro, i bio je više od kilometar udaljen od luke Batangas, kada se na jednoj od paluba pojavio dim praćen plamenom, saopštio je jedan od spasenih putnika, navodi AP.

Foto: Philippine Coast Guard via AP

Manja udaljenost trajekta do luke omogućila je brzo spasavanje ugroženih putnika čak i tokom noći, pomoću plovila obalske straže i obližnjih brodova, motornih vozila i tegljača.

Jedan brod je pomogao obalskoj straži da ugasi požar, u kome je skoro u potpunosti uništen trajekt koji je takođe prevozio najmanje 16 automobila i kamiona, rekli su zvaničnici obalske straže.

Trajekt, koji je odvučen do sidrišta, može maksimalno da preveze oko 400 putnika, saopštila je obalska straža, dodajući da uzrok požara još nije poznat i da je istraga u toku, navodi AP.

BONUS GALERIJA: Veliki požar na naftnoj rafineriji na Kubi

BONUS VIDEO: DEJSTVO RAKETNOG SISTEMA TOS-1 - Snimci ispaljivanja termobaričnih raketa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene