POGLEDAJTE KINESKE SUHOJE: Borbeni avioni Pekinga nadletali Tajvanski moreuz dok je sletao avion Nensi Pelosi (VIDEO)

Novosti onlajn

02. 08. 2022. u 18:01

BORBENI avioni ratnog vazduhoplovstva kineske Narodnooslobodilačke armije poleteli su večeras po lokalnom vremenu u smeru Tajvana, javlja kineska Centralna televizija.

ПОГЛЕДАЈТЕ КИНЕСКЕ СУХОЈЕ: Борбени авиони Пекинга надлетали Тајвански мореуз док је слетао авион Ненси Пелоси (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/ InfoLark

Avioni tipa Su-35 prešli su Tajvanski moreuz, u vreme kada je sleteo američki avion u kojem se nalazila predsednica Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi.

Podsetimo, predsednica Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi sletela je večeras po lokalnom vremenu na Tajvan, uprkos upozorenjima zvaničnog Pekinga da to ne radi, jer će se time ozbiljno ugroziti odnosi Kine i SAD, javlja Rojters.

Nakon što je sletela na Tajvan, Nensi Pelosi se oglasila na društvenoj mreži Tviter.

- Poseta naše delegacije Tajvanu odaje počast nepokolebljivoj posvećenosti Amerike da podrži tajvansku demokratiju. Naši razgovori sa rukovodstvom Tajvana ponovo potvrđuju našu podršku našem partneru i promovišu naše zajedničke interese, uključujući unapređenje slobodnog i otvorenog indo-pacifičkog regiona - napisala je Pelosi na Tviteru.

Kineska vojska u stanju pripravnosti

Kineska vojska je u pripravnosti i sprovešće niz vojnih protivmera, saopštilo je kinesko Ministarstvo odbrane usred posete Nensi Pelosi Tajvanu.

Prva poseta Tajvanu nakon 25 godina

Peking smatra dolazak Pelosi grubim kršenjem unutrašnjih pitanja Kine.

Ovo je prva poseta visokog zvaničnika SAD Tajvanu posle 25 godina, prethodno je predsednik Predsedavajućeg doma Kongresa Njut Džingrič boravio na Tajvanu 1997. godine.

Pelosi je na turneji u Aziji, koja uključuje posetu Singapuru, Maleziji, Južnoj Koreji i Japanu.

BONUS VIDEO: 

UŽAS U KOLONIJI JELENOVSKI: Ukrajinci gađali zatvor i pobili svoje pripadnike koje su zarobili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)