"TO JE ANGLOSAKSONSKA STVAR": Sergej Lavrov progovorio o nuklearnom ratu

Tanjug

20. 07. 2022. u 14:41

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da u nuklearnom ratu nikada ne može da postoji pobednik i Moskva zastupa stav da takav rat nikada ne može da bude pokrenut.

ТО ЈЕ АНГЛОСАКСОНСКА СТВАР: Сергеј Лавров проговорио о нуклеарном рату

Foto: Shutterstock/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Lavrov je u intervjuu za RIA Novosti i RT poručio da Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija naoružavanjem Ukrajine žele da sukobe Rusiju s Evropom.

- Naše američke kolege, britanske kolege, to je anglosaksonska stvar, uz aktivnu podršku Nemaca i Poljaka, kao i baltičkih naroda, veoma žele da od ovog rata naprave pravi rat i da sukobe Rusiju s evropskim zemljama. Amerikancima to ide u korist, jer oni sede tamo iza zaliva i okeana, oni su daleko - rekao je Lavrov.

Kako je rekao šef ruske diplomatije, Ukrajinu pumpaju oružjem i na taj način sprečavaju da napravi bilo kakav konstruktivan potez.

- To što ih bukvalno sprečavaju da naprave bilo kakav konstruktivan korak, što ih bukvalno pumpaju oružjem i primoravaju ih da ga koriste uz sve više i više rizika, to što tamo sede strani instruktori i stručnjaci koji upravljaju tim sistemima "himars", to više praktično nije tajna - poručio je Lavrov.

Prema oceni ruskog ministra, Ukrajini neće biti dozvoljeno da pregovara s Rusijom sve dok SAD ne odluče da prepuste Kijev samom sebi.

- Nemam nikakve sumnje da Ukrajincima neće dozvoliti da pregovaraju dok Amerikanci ne odluče: ''napravili smo dovoljno skandala i posejali dovoljno haosa, sada možemo da ih pustimo da se bave sobom, a mi ćemo gledati kako će se izvlačiti iz toga" - ocenio je Lavrov.

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: "URAGAN" PONOVO U AKCIJI - Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu