KIJEV SPREMA KONTRAOFANZIVU KOD HERSONA: Tenkovi stigli do pontonskog prelaza na reci Ingulec, artiljerija priprema teren za mostobran (MAPA)

P. Z. S. / rybar

19. 07. 2022. u 19:04

UKRAJINSKA komanda se priprema za ofanzivu u sektoru Krivog Roga, povećavajući grupisanje snaga i sredstava duž reke Ingulec.

КИЈЕВ СПРЕМА КОНТРАОФАНЗИВУ КОД ХЕРСОНА: Тенкови стигли до понтонског прелаза на реци Ингулец, артиљерија припрема терен за мостобран (МАПА)

Foto: Tanjug


Artiljerijske jedinice gađaju pozadinske objekte u Hersonskoj oblasti radi pripreme mostobrana.

Na telegram kanalu rybar dat je rezime situacija hersonskom frontu.


* Tenkovska jedinica 17. brigade iz Krivog Roga stigla je u rejon pontonskog prelaza preko Inguletca kod Arhangelska.

* Izviđački dron je delovao preko granice Bela Krinica - Šesternja.

Ilustracija rybar


* Da bi skrenuli pažnju Oružanih snaga RF sa glavnog sektora u blizini Arhangelske jedinice Oružanih snaga Ukrajine, nameravaju da sprovedu imitaciju kontraofanzive na liniji Visokopolje-Knjaževka.

*▪ Proračuni topovske artiljerije, MLRS i minobacačkih baterija koje su gađale položaje Oružanih snaga RF u okolini Andrejevke, Arhangelska, Olgina, Ljubimovke, Kreščenovke, Vladimirovke, Hersona.

* Artiljerijske jedinice i helikopteri armijske avijacije Oružanih snaga RF napali su položaje Oružanih snaga Ukrajine u Stepovoj Dolini, Bereznogovatu, Beloj Krinici, Šesternji, Osokorovki i Nikolajevu.

Pripremajući se za ofanzivu, ukrajinski MLRS HIMARS je udario na Antonovski most između Hersona i Aleški. Ideja komande Oružanih snaga Ukrajine je da redovnim udarima uništi objekat i prekine snabdevanje čitave ruske grupe na pravcu.

BONUS VIDEO - KAKO DELUJE TOS-1A: Snimak lansiranja projektila sa višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)