UKRAJINCI SE OBUČAVAJU U BRITANIJI: Žele da na frontu zamene vojnike koji su poginuli ili ranjeni - Englezi svesrdno pomažu

Tanjug

10. 07. 2022. u 17:41

U VELIKOJ Britaniji u toku je obuka prve grupe ukrajinskih vojnika, od kojih su mnogi u tu zemlju stigli bez ikakvog vojnog iskustva, u trenutku kada Ukrajina nastoji da zameni vojnike koji su stradali ili su ranjeni tokom rata.

УКРАЈИНЦИ СЕ ОБУЧАВАЈУ У БРИТАНИЈИ: Желе да на фронту замене војнике који су погинули или рањени - Енглези свесрдно помажу

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Prema navodima britanskog Ministarstva odbrane, obuka se sprovodi u okviru novog programa koji ima za cilj da vojno osposobi do 10.000 ukrajinskih vojnika za rukovanje oružjem, pružanje prve pomoći na bojnom polju i taktiku patroliranja.

Obuka je deo šireg paketa podrške Ukrajini, koji uključuje paket vojne pomoći u vrednosti od 2,8 milijardi dolara, prenosi AP.

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je da će Velika Britanija pomoći Ukrajini da obnovi snage i pojača otpor "dok brani suverenitet zemlje i pravo na izbor sopstvene budućnosti".


 

BONUS VIDEO:

RUŠEVINE NA SVE STRANE: Posledice granatiranja Belgoroda, Severodonjetska i Melitopolja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)