POŽAR NA JUGU FRANCUSKE: Povređeno 13 vatrogasaca, evakuisana sela

Tanjug

08. 07. 2022. u 21:17

TRINAEST vatrogasaca je povređeno u selu Bordezaku, na jugu Francuske, gde je izbio požar koji je uz podršku aviona gasilo njih stotinu.

ПОЖАР НА ЈУГУ ФРАНЦУСКЕ: Повређено 13 ватрогасаца, евакуисана села

Foto Tanjug/AP

Neka sela su evakuisana.

U nekoliko šumskih požara proteklih dana u regionu Gar ukupno je povređeno 18 vatrogasaca.

Šumski požari su, prenosi AP, izbili zbog napovoljnih vremenskih uslova, vrućine i velike suše, a širili su se zbog jakog vetra.

Neki manji požari su danas ugašeni, a postoje izgledi da se još neki stave pod kontrolu.

Do sada je, navodi se, izgorelo 880 hektara na dve različite lokacije, koje je gasilo više od 900 vatrogasaca, uz podršku aviona.

Dodaje se da je regionalna uprava danas zabranila ljudima ulazak u nekoliko šuma u toj oblasti do ponedeljka, kako bi bio smanjen rizik od novih požara.

BONUS VIDEO: DAN NAKON STRAVIČNOG POŽARA U OBRENOVCU - Vatrogasci seku krov kineskog tržnog centra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!