SERGEJ LAVROV ODBACIO KRITIKU ZAPADA: U istoj prostoriji najžešći protivnici Rusije i šef diplomatije Moskve

Tanjug

08. 07. 2022. u 09:15

RUSKI ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je danas ono što je nazvao bezumnom kritikom Zapada o ratu u Ukrajini na ministarskom sastanku Grupe 20 u Indoneziji, zamerajući zapadnim zemljama što propuštaju šansu da se pozabave globalnim ekonomskim pitanjima.

СЕРГЕЈ ЛАВРОВ ОДБАЦИО КРИТИКУ ЗАПАДА: У истој просторији најжешћи противници Русије и шеф дипломатије Москве

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool/Shutterstock/Ilustracija

 - Zapadni partneri u diskusijama izbegavaju da poštuju mandat G20, da se bave pitanjima svetske ekonomije - rekao je Lavrov.

On je izjavio da je diskusija Zapada skoro odmah, čim su uzeli reč, "zalutala na pomahnitale kritike Ruske Federacije u vezi sa situacijom u Ukrajini", preneo je Rojters.

- Agresori, napadači, okupatori, čuli smo mnoge stvari danas - naglasio je Lavrov.

On je dodao da je Rusija spremna da pregovara sa Ukrajinom i Turskom o žitu, ali nije poznato kada bi do takvih pregovora moglo doći, prenosi Rojters.

Ruske pomorske snage igraju ključnu ulogu u pregovorima o izvozu žita iz crnomorskih luka, izjavio je Lavrov nakon svog izlaganja na današnjem sastanku šefova diplomatija G20.

Indonezija je danas pozvala G20 da pomogne u okončanju rata u Ukrajini, na samitu ministara spoljnih poslova koji je spojio u istoj prostoriji najžešće protivnike ruske invazije na Ukrajinu i šefa diplomatije Moskve, navodi britanska agencija.

Danas je na Baliju u Indoneziji počeo sastanak ministara 19 najrazvijenijih zemalja sveta, zajedno sa Evropskom unijom, na kojem između ostalih učestvuju i Entoni Blinken i Sergej Lavrov, američki državni sekretar i ruski ministar spoljnih poslova.

BONUS VIDEO:

UNIŠTENA DVA AMERIČKA SISTEMA HIMARS: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave