NIŠTA OD KRAJA RATA: Zelenski - Samo NATO i ništa više

P. Z. S. / ria.ru

08. 07. 2022. u 02:49

KIJEV nije spreman na teritorijalne ustupke u korist Rusije, rekao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski za Si-En-En.

НИШТА ОД КРАЈА РАТА: Зеленски - Само НАТО и ништа више

Foto: EPA/printskrin/ilustracija


On je odbacio mogućnost diplomatskog rešavanja situacije kroz odricanje Kijeva od dela regiona.

- Ukrajinci nisu spremni da se odreknu svoje zemlje, da se slože da ove teritorije pripadaju Rusiji - rekao je Zelenski.

On je napomenuo da Kijev stalno ponavlja ovu poziciju i obećao da je spreman da dokaže svoju privrženost tome.

Vladimir Zelenski je najboljom garancijom bezbednosti Ukrajine nazvao ulazak u NATO i rekao da njegova zemlja nije napustila „ovaj put“.

Ukrajinske vlasti su ranije saopštile da su uverene u uzaludnost pokušaja da se ostvare članstvo u Alijansi i spremne su da se zadovolje bezbednosnim garancijama velikih sila kao jednom od komponenti rešavanja sukoba sa Rusijom.

-Niko još nije smislio bolju garanciju. Spremni smo da se pridružimo bilo kojoj strukturi koja bi nam garantovala kraj rata i bezbednost - rekao je Zelenski u intervjuu za Si-En-En, preveden sa ukrajinskog na engleski.

-Za sada ne vidim nikakve druge bezbednosne garancije, osim NATO-a. Nismo napustili ovaj put - dodao je on.

Zelenski je pozdravio dogovor NATO-a da primi Švedsku i Finsku u svoje redove. On je rekao da će ista odluka u vezi sa Ukrajinom sprečiti sukob i spasti Zapad od potrebe da pruži veliku pomoć njegovoj zemlji.

- Ceo svet pomaže Ukrajini, jedni pružaju humanitarnu pomoć, drugi pružaju finansijsku ili vojnu pomoć. Pomažu nam obe komore (Kongresa) u Sjedinjenim Državama. Svet radi mnogo, a možete samo da primite Ukrajinu u NATO - rekao je Zelenski.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku