AMERIČKI PLAĆENICI NAIŠLI NA “TVRDO” U UKRAJINI: Saradnica Ministarstva odbrane – Svašta se može očekivati kad se vrate u zemlju!

Novosti online

07. 07. 2022. u 23:45 >> 02:52

ĐANA Mantua, istraživač iz istraživačkog centra Ministarstva odbrane SAD , rekla je u članku za portal Task & Purpose da je učešće u sukobu u Ukrajini dovelo do psiholoških problema za američke plaćenike.

АМЕРИЧКИ ПЛАЋЕНИЦИ НАИШЛИ НА “ТВРДО” У УКРАЈИНИ: Сарадница Министарства одбране – Свашта се може очекивати кад се врате у земљу!

Plaćene armije učestvuju u borbama na svim kriznim tačkama u svetu / Foto EPA

Đana Mantua je naglasila da su borbe u Ukrajini „zainteresovale“ i aktivna vojna lica SAD i veterane. Ali vojna zajednica nije bila spremna na činjenicu da bi sukob mogao dovesti do neočekivanih posledica.

Stručnjak je pojasnio da američki volonteri koji su učestvovali u tome i vratili se kući imaju problema sa mentalnim zdravljem, prenose Ria Novosti pisanje američkog portala.

Prema njenim rečima, psihička kriza sa kojom se suočavaju američki plaćenici po povratku u domovinu je „jedinstvena”. Nije primećeno kod onih koji su učestvovali u neprijateljstvima u Iraku i Avganistanu.

Mantua smatra da je jedan od glavnih razloga za to „brutalnost neprijateljstava”, njihov ekstremni intenzitet. Osim toga, američka vojska je navikla na svoju tehnološku superiornost na bojnom polju, a u ovom sukobu nije na njihovoj strani.

-Stalno nas bombarduju avioni i dronovi. Tenkovi, oklopni transporteri, borbena vozila pešadije, sve što vam padne na pamet, doneli su ovde... Ovde postajem momak, šunjam se između žbunja i drveća i pucam u metu na vojnike i tenkove, citira istraživač reči bivšeg američkog marinca.

Drugi razlog za psihičke probleme je, smatra analitičarka, to što su se Amerikanci ranije borili u Aziji i Africi, „psihološki su se lako razlikovali od neprijatelja“. U Ukrajini američki plaćenici „moraju da pucaju u Evropljane“. Ne uspevaju da „dehumanizuju” svoje protivnike, što negativno utiče na njihovu psihu.

Prema rečima specijaliste, teška mentalna trauma može dovesti do tužnih posledica, uključujući i samoubistvo.

(kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!