VILI VIMER O ZELENSKOM: “Sišao je s uma”, traži da ratujemo za njih umesto da traži mir

P. Z. S. / ria.ru

30. 06. 2022. u 22:14

VLADIMIR Zelenski je „sišao s uma“ jer zahteva od Zapada da eskalira situaciju u Ukrajini umesto da poziva na mir, napisao je bivši državni sekretar nemačkog ministarstva odbrane Vili Vimer u Nachdenkseiten-u.

ВИЛИ ВИМЕР О ЗЕЛЕНСКОМ: “Сишао је с ума”, тражи да ратујемо за њих уместо да тражи мир

Foto KenFM


-Na samitu NATO-a u Madridu, Zelenski je pozvao NATO da uđe u otvoreni sukob sa Rusijom. Bilo bi razumljivo da je tražio mir za svoju zemlju <...> Umesto toga, Zelenski je rekao da se "oblaci skupljaju", navodi se u članku.

Po Vimerovom mišljenju, sve „zaraćene sile” trebale su da rade na postizanju konsenzusa između Rusije i Ukrajine mirnim putem već u prvim satima specijalne vojne operacije, takva prilika je bila i na samitu u Madridu. To, međutim, niko nije uradio, jer „trenutna situacija jasno odgovara zapadnim interesima i planovima“.

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov napomenuo da Moskva ne vidi mogućnost da se Ukrajini dozvoli da se vrati pregovorima sa Rusijom.

On je takođe napomenuo da će Moskva, kada Kijev bude želeo da nastavi pregovore sa Rusijom, poći od situacije „na terenu“ i uzeti u obzir nespremnost jednog broja oslobođenih regiona da se vrati pod kontrolu kijevskih vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice