OBRUČ U LISIČANSKU SE ZATVARA: Više hiljada pripadnika VSU pokušava da se probije, ali ruske snage su ih prikovale (MAPA)

P. z. s. / rybar

30. 06. 2022. u 21:09

UPRKOS izjavama zvaničnika Luganske Narodne Republike, bitka za Lisičansk je još uvek daleko od završetka.

ОБРУЧ У ЛИСИЧАНСКУ СЕ ЗАТВАРА: Више хиљада припадника ВСУ покушава да се пробије, али руске снаге су их приковале (МАПА)

Foto Tanjug/AP

Nema sumnje da savezničke jedinice kontrolišu od 30-50% grada.


* Sa strane Severodonjecka i dalje se češlja leva obale Severskog Donca u potrazi za raštrkanim odredima Oružanih snaga Ukrajine, Nacionalne garde i teritorijalcima koji su skriveni u u vikendicama i gajevima. Do sada celokupna teritorija nije potpuno očišćena i o uspostavljanju potpune kontrole je prevremeno govoriti.

* Rafinerija u Lisičansku je potpuno očišćena. Ukrajinske jedinice koje su se povukle u Zolotarevku pokušavaju da se učvrste na poslednjoj trasi puta za povlačenje iz Lisičanska. Nakon zauzimanja sela, savezničke snage će lišiti Oružane snage Ukrajine jedine komunikacijske rute između Lisičanska i Severska. Sada se ukrajinske jedinice povlače po poljima pod artiljerijskom vatrom i kroz Belogorovku.

Linija fronta ide duž pruge u rejonu stanice Novozolotarevka. Selo Verhnekamenka južno od pruge kontrolišu Oružane snage RF. Vode se žestoke borbe.

Mapa rybar▪Zapadno od Lisičanska, savezničke snage napreduju na Seversk iz dva pravca: od strane rafinerije nafte do Verhnekamenskog i od strane Nikolajevke do Spornoja.

Zapadno od Verhnekamenskog, ostaci 111. teritorijalne odbrambene brigade užurbano opremaju položaje. Od „ozbiljnog“ naoružanja ostala su dva MANPADS „Stinger“ i „Perun“.

▪Na južnoj periferiji Lisičanska, borbe se nastavljaju u oblasti fabrike RTI i Bele Gore.

▪Čečenske jedinice prešle su Severski Donec kod Privolja iz Stare Krasnjanke i zajedno sa Narodnom milicijom DNR jurišaju na naselje. Poruka o potpunom zauzimanju Privolja bila je preuranjena: u selu ima još džepova otpora.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DRAMATIČNO UPOZORENJE TRAMPA: Treći svetski rat bio bi gori od svih ratova u istoriji, imamo oružje kakvo do sad nije viđeno