SEVERODONJECK NE MOŽEMO DA VRATIMO: Bivši komandant ukrajinskih specijalaca iskren, ponavljaju se Porošenkove greške

Srna

28. 06. 2022. u 16:03

ZA ukrajinsku vojsku nema smisla da pokuša da vrati kontrolu nad Severodonjeckom, izjavio je bivši komandant ukrajinske jedinice za specijalne operacije Sergej Krivonos.

СЕВЕРОДОЊЕЦК НЕ МОЖЕМО ДА ВРАТИМО: Бивши командант украјинских специјалаца искрен, понављају се Порошенкове грешке

Foto Tanjug/AP

- Kako ja to vidim, svedoci smo ponavljanju greške prethodnih vlasti, kada je (bivši predsednik Ukrajine) Petro Porošenko pokušao da vrati kontrolu nad Aerodromom u Donjecku. To nije bilo od koristi ni u taktičkom niti u operativnom smislu. Moje mišljenje kao profesionalnog oficira je da je pokušaj vraćanja Severodonjecka besmislen - rekao je general-major Krivonos u intervjuu za "RBC-Ukrajina".

Krivonos tvrdi da su ukrajinske snage od napuštanja teritorije aerodroma do ove godine u potpunosti kontrolisale sve prilaze vazdušnoj luci i tako sprečile nastavak rada.

- Isto je i ovde. Da smo ostali na komandnim položajima u Lisičansku, imali bismo punu kontrolu nad celim Severodonjeckom i mogli bismo sačuvati naše resurse - istakao je Krivonos.

Ukrajinska snage su 2014. godine kontrolisale terminale Aerodroma nekoliko meseci, odakle su granatirali predgrađa Donjecka. Donjecka Narodna Republika saopštila je sredinom januara da je preuzela kontrolu nad aerodromom.

TASS podseća da je Kijev kasnije nekoliko puta bezuspešno pokušao da osvoji pomenuti objekat.

BONUS VIDEO: DEJSTVO RAKETNOG SISTEMA "URAGAN": Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri