POZIV ZELENSKOG MOŽE SVE DANAS DA OKONČA: Peskov naveo kako Ukrajinci mogu zaustaviti sukob

Tanjug

28. 06. 2022. u 12:46

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da ukrajinska strana može da zaustavi neprijateljstva za kratko vreme, tako što će narediti ukrajinskoj vojsci da položi oružje.

ПОЗИВ ЗЕЛЕНСКОГ МОЖЕ СВЕ ДАНАС ДА ОКОНЧА: Песков навео како Украјинци могу зауставити сукоб

foto: Ukrainian Presidential Press Office via AP

Komentarišući poziv ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Zapadu da pojača isporuke oružja Kijevu, kako bi borbe protiv ruskih snaga mogle da se okončaju pre zime, Peskov je rekao da ukrajinska strana može da okonča sve do kraja dana, a da je za to potrebno izdati naređenje ukrajinskoj vojsci da položi oružje i ispuniti uslove Rusije.

- Sve ostalo su razmišljanja šefa ukrajinske države. Rukovodimo se izjavama našeg predsednika: specijalna vojna operacija ide po planu i ostvaruje svoje ciljeve - rekao je Peskov, prenosi Interfaks.

Foto: Printskrin Youtube/ BBC News

Kremlj je danas ocenio da je NATO agresivan blok koji je stvoren radi konfrontacije, što, kako navodi, i danas pokazuje.

- NATO je prilično agresivan blok. Ovo je blok koji je stvoren u cilju konfrontacije i nastavlja da pokazuje svoju suštinu i ispunjava svoje podrazumevane zadatke: pomeranje infrastrukture NATO-a prema našim granicama. To je proces koji traje već dve decenije, pa čak i više, ima svoj nastavak, mi smo toga svesni - rekao je Peskov u razgovoru sa novinarima.

On je takođe naglasio da rusko Ministarstvo odbrane razvija planove za odgovarajuće jačanje zapadnih granica u kontekstu novih opasnosti koje generišu ove akcije Severnoatlantske alijanse, prenosi RIA Novosti.

BONUS VIDEO:

DEJSTVO RAKETNOG SISTEMA "URAGAN": Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!