NOVI NAPAD NA STRANE BORCE U UKRAJINI: Rusi tvrde da su uništili diverzante ozloglašene gruzijske legije

Tanjug

27. 06. 2022. u 16:22

VOJSKA Ruske Federacije potvrdila je danas likvidaciju stranih plaćenika iz Gruzije i evropskih zemalja kod Lisičanska.

НОВИ НАПАД НА СТРАНЕ БОРЦЕ У УКРАЈИНИ: Руси тврде да су уништили диверзанте озлоглашене грузијске легије

Foto: Shutterstock/Vikipedija/Ilustracija

Prema rečima portparola ruskog ministarstva odbrane Igora Konašenkova na brifingu za novinare, ruska vojska je likvidirala do sada 14 stranih plaćenika u oblasti Lisičansk, prenosi agencija Interfaks.

- 26. juna, tokom borbi na tri kilometra od rafinerije nafte Lisičansk u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), ruske jedinice su uništile dve diverzantsko-izviđačke grupe plaćenika, ukupno 14 ekstremista - rekao je Konašenkov i precizirao da je prva grupa bila ''međunarodna'' sastavljena od državljana raznih evropskih zemalja, a u drugoj grupi su bili samo plaćenici iz Gruzije, pripadnici "ozloglašene gruzijske legije".

Konašenkov tvrdi da se u ovim "banditskim formacijama bore uglavnom kriminalci".

On je rekao i da su uništeni gruzijski militanti bili umešani u "brutalna mučenja i ubistva ruskih vojnika u blizini Kijeva u martu ove godine".

Konašenkov je upozorio da rusko ministarstvo odbrane ima informacije o svakom plaćeniku koji je umešan, kako je rekao, u zlostavljanje i ubistvo ruskih vojnika.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: DEJSTVO RAKETNOG SISTEMA "URAGAN" - Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a